ОСТАННІ НОВИНИ

Правка Бужанського. Комітет ВР схвалив законопроєкт про PEP, що не відповідає вимогам ЄС

Маркіян Рой

|

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики на засіданні 13 жовтня підтримав редакцію законопроєкту про повернення довічного фінансового моніторингу політично значущих осіб, у якій міститься поправка, яка не відповідає вимогам Європейського Союзу. Про це пише ZN.UA.

Зокрема законопроєкт №9269-д, за який проголосували більшість членів комітету, передбачає повернення безстроковості статусу публічного діяча відбудеться після того, як Україна стане членом ЄС.

Законопроєкт про політично значущих осіб є однією із ключових вимог Міжнародного валютного фонду для отримання Україною третього траншу наприкінці цього року.

Абсурдну поправку свого часу до законопроєкту вніс член фракції «Слуга народу» Максим Бужанський.

Голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія уже анонсував розборки через рішення комітету.

«Сьогодні на комітеті прийняли редакцію закону про політично значущих осіб, яка не відповідає вимогам наших партнерів з ЄС. Це неприйнятно для нас, буду ініціювати повторне засідання комітету для перегляду редакції законопроекту до другого читання.», –  заявив Арахамія.

У свою чергу керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін зазначив, що Бужанський «чудово розуміє, що з такою поправкою ми ніколи не вступимо в ЄС. Власне це і є головною ціллю цього зашквареного «слуги».

«Нагадаю, що до початку великої війни Бужанський публічно просував російські наративи. А після – зосередився на протидії євроатлантичній інтеграції України. Чистої води російська консерва», –  додав Шабунін та підкреслив, що попри все Бужанський залишається членом фракції «Слуга Народу», тобто партії президента.

Голова фінкомітету Данило Гетьманцев заявив, що ініціював засідання Комітету на 11:00 в понеділок, 16 жовтня.

«За відповідну правку не голосував. Вважаю це рішення помилковим і таким, що підлягає перегляду. Переконаний, Комітет має показати всій ВР приклад переваги інтересів країни над власними інтересами», – написав він у Telegram.

Нагадаємо, що політично значущі особи – це фізичні особи, які є національними, іноземними публічними діячами та діячами, які виконують публічні функції в міжнародних організаціях (PEP – politically exposed person – «політично значуща особа»).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *