ОСТАННІ НОВИНИ

Справи Майдану: судитимуть безпосередніх виконавців масових розстрілів

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерувало до суду обвинувальний акт стосовно шести міліціонерів роти спеціального призначення « Беркут» , безпосередніх виконавців масових розстрілів активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Як повідомляє Українська правда з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах, йдеться про Дмитра Ісакова, Романа Панченка, Євгена Пронозу, Євгенія Тарануху, Володимира Трепачова та Олега Шабаша.

Розслідуванням встановлено, що 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в м. Києві міліціонери роти спеціального призначення ПМОП « Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. В результаті цього загинули 48 та отримали вогнепальні поранення 90 учасників акцій протесту.

У подальшому знаряддя вчинення злочину були викрадені, пошкоджені та приховані. Частина з них була віднайдена та ідентифікована під час розслідування. Щодо інших 14 міліціонерів цього підрозділу, також причетних до розстрілів, розслідування знаходиться на завершальній стадії, зазначають у ДБР.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду за спеціальною заочною процедурою (in absentia), оскільки наразі обвинувачені переховуються на території країни-агресора та стали громадянами РФ. Також відносно обвинувачених заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *