ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині премію імені Степана Бандери-2023 скерують для ЗСУ

Ольга Денисяка

|

Грошову винагороду за цьогорічну Обласну премію імені Героя України Степана Бандери у розмірі 120 тисяч гривень передадуть на потреби Збройних Сил України. Таке рішення у четвер, 12 жовтня, прийняло конкурсне журі. Про це повідомили у Львівській обласній раді.

На розгляд журі було подано три кандидатури. Дві з них зняли з розгляду у зв’язку з недотриманням термінів подачі документів. Ще одну кандидатуру члени журі одноголосно відхилили під час таємного голосування. Відтак журі вирішило скерувати преміальні кошти на потреби військових.

« Сьогодні комісія не визначила жодного переможця. Кошти, які залишилися, а це 120 тисяч гривень, голосуванням ми рекомендували скерувати українському війську через відповідні програми, напрацьовані Львівською обласною радою» , – зазначила секретар журі та депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Тетяна Письменна.

Зазначимо, премією Львівської обласної ради імені Героя України Степана Бандери відзначають громадських і політичних діячів, державницькі й громадські інституції, науковців за особливі заслуги в галузі національного державотворення в трьох номінаціях: громадська, політична, науково-навчальна діяльність.

Премія започаткована Львівською обласною радою у 2012 році. Розмір грошової винагороди за одну номінацію – 40 тисяч гривень. Нагороду урочисто вручають щорічно у день уродин Степана Бандери – 1 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *