ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська лікарня отримала інкубатор для виходжування передчасно народжених діток

Ольга Денисяка

|

Лікарня святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова отримала ще один інкубатор для виходжування передчасно народжених діток. Його подарували благодійники. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

 Такий інкубатор створює всі необхідні умови для перебування немовлят, які народилися передчасно, або малюків у післяопераційний період. Він забезпечує рівномірний розподіл тепла всередині, зволоження повітря та хорошу шумоізоляцію.

Загалом у трьох відділеннях дитячої лікарні святого Миколая є 29 інкубаторів. Вони край важливі для виходжування та лікування передчасно народжених і недоношених малят. 

«Близько 620 дітей тут щороку потребують перебування в інкубаторах під час лікування. З них 500 найменших пацієнтів – відділення патології новонароджених, реанімації новонароджених, та ще 120 – пологового відділення. Кількість діток, яких виписують у Центрі неонатології значно більша, але потребує перебування та лікування у інкубаторах менший відсоток діток, а саме – недоношені малята», – пояснюють лікарі.

Від початку повномасштабного вторгнення навантаження на дитячі лікарні західних регіонів України суттєво збільшилось. Спеціалісти лікарні святого Миколая сьогодні теж допомагають дітям з різних куточків країни. Для надання якісної та кваліфікованої допомоги усім маленьким пацієнтам і порятунку їхнього життя, Центр неонатології також гостро потребує апаратів ШВЛ для новонароджених, пульсоксиметрів, моніторів та ламп фототерапії. 

Довідка

Центр неонатології лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова складається з відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, та відділення патології новонароджених. Це місце, де новонароджені, вагою від 500 грам (від 22 тижнів гестації) з вадами розвитку, можуть отримати допомогу.

За дітками доглядає команда анестезіологів та неонатологів. Батьки мають можливість відвідувати малюків, які перебувають у реанімації.

У лікарні також функціонують потужні Центри хірургії, нейрохірургії та кардіохірургії, тож будь-які спеціалісти можуть надати допомогу та прооперувати дитину. Завдяки функціонуванню пологового відділення у структурі лікарні святого Миколая, медичний заклад забезпечує повний цикл допомоги від народження, проведення реанімаційних заходів та виходжування малюків, до одужання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *