ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський поліцейський, якого звільнили за низку порушень, відсудив посаду

Андрій Котенський

|

Колишній львівський поліцейський Роман Крук відсудив у Головного управління Національної поліції у Львівській області 130,4 тис. грн зарплатні та через суд поновився на посаді поліцейського сектору реагування патрульної поліції, повідомляє Zaxid.net.

Як вказано в матеріалах справи, із 2021 року Роман Крук працював поліцейським сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 ГУ Нацполіції. 17 травня 2023 року наказом обласного управління поліції його звільнили з посади після службової перевірки через низку порушень. Зокрема службове розслідування з’ясувало, що Роман Крук під час виїздів на виклики виконував їх формально та підробляв відомості в електронному рапорті. Це вдалось підтвердити після перевірки бодікамер поліцейського. Через ці порушення його вирішили звільнити зі служби.

Крім цього, Роман Крук як свідок фігурує у кримінальному провадженні за розбій та крадіжку грошей, тому у квітні в його помешканні провели обшуки. Сам екс-поліцейський стверджує, що не причетний до розбою втім факт обшуків вдома підтвердив.

Роман Крук вирішив оскаржити наказ про звільнення та відсудити невиплачену зарплатню. Суд встановив, що оскільки екс-поліцейський фігурує в кримінальному провадженні як свідок, то це не є підставою для звільнення.

Враховуючи обставини справи, суддя Львівського окружного адміністративного суду Назар Костецький задовольнив позов Романа Крука, визнав протиправним і скасував наказ про його звільнення. Суд зобов’язав поновити його на посаді поліцейського сектору реагування патрульної поліції та виплатити 130,4 тис. грн компенсації за невиплачену зарплатню. Це рішення ще може бути оскаржене в апеляційному суді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *