ОСТАННІ НОВИНИ

Норвегія надасть близько 17 млн євро на розмінування в Україні

Маркіян Рой

|

Норвегія надасть близько 17 млн євро на розмінування в Україні територій, де велися бойові дії. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Норвегії, пише Європейська правда.

Уряд Норвегії вирішив надати додаткові 200 млн крон (приблизно 17,4 млн євро) на гуманітарне розмінування. Зазначають, що з цією сумою внесок Норвегії у цьому питанні зростає більш ніж удвічі: перед цим з лютого 2022 року Норвегія надала на розмінування 164 млн крон.

Кошти будуть надаватися через профільні організації, що займаються розмінуванням, як Norwegian People’s Aid, the HALO Trust та систему ООН у рамках норвезької програми підтримки України Nansen.

«Розчищення від мін рятує життя і захищає цивільних, зокрема дітей. Це також необхідна умова для того, щоб можливо було надавати іншу допомогу та відновлювати інфраструктуру», – зазначила міністерка закордонних справ Аннікен Вітфельд.

У комюніке нагадали також, що внаслідок війни мінами й нерозірваними снарядами засмічено великі площі сільськогосподарських земель, тож опосередковано розмінування є внеском і в продовольчу безпеку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *