ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін погодив створення індустріального парку «Сигнівка» у Львові

Ольга Денисяка

|

Кабінет Міністрів України 10 жовтня 2023 року вніс у Реєстр індустріальних парків новий муніципальний індустріальний парк «Сигнівка» у Львові. «Сигнівка» стане першим муніципальним індустріальним парком Львова та одним з найпотужніших промислових проєктів міста. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

У вересні конкурсна комісія обрала керуючу компанію індустріального парку «Сигнівка». Нею стала дочірня компанія українського девелопера Alterra Group – ТзОВ Формація Сигнівка. Це вже третій індустріальний парк міста внесений в державний Реєстр індустріальних парків.

За концепцією на території парку площею понад 30 гектарів працюватимуть підприємства легкої та харчової  промисловості, машинобудування, поліграфії. Також парк спеціалізуватиметься на виробництві меблів, медичних виробів, пакувальних та будівельних матеріалів. Родзинкою парку стануть підприємства аерокосмічної промисловості та military tech. В рамках парку діятиме громадський центр з науково-технологічним осередком та бізнес-інкубатор для стартап-проєктів.

Очікується, що інвестиції в будівництво парку, залучені керуючою компанією, в цілому  складуть понад 5 млрд грн. Завдяки створенню муніципального індустріального парку місто отримає додатково 3 600 робочих місць.

Зараз в Україні зареєстровано загалом 68 індустріальних парків. Однак більшість з них ще не функціонують і не будуються. Натомість у Львові, окрім «Сигнівки», успішно розвиваються ще 2 індустріальні парки: функціонує перша черга з резидентами ІП Sparrow Park Lviv та завершується будівництво першої черги індустріального парку M10 Lviv Industrial Park.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *