ОСТАННІ НОВИНИ

Вчитель із Львова виграв 1 млн грн

Андрій Котенський

|

Національна премія Global Teacher Prize Ukraine назвала 23-річного Петра Сітека зі Львова кращим молодим вчителем України 2023 року. За новітні підходи у викладанні з елементами лідерства та менторства молодий педагог отримав 1 млн грн на втілення своєї освітньої мрії. Про це повідомили організатори заходу – громадська спілка «Освіторія».

Петро Сітек викладає у львівській Школі вільних та небайдужих. Однією з особливостей його викладання є те, що Петро не приховує своїх почуттів перед учнями, а вчить їх того, що кожна людина може відчувати сум, радість, невдоволення та, навпаки, задоволення. Його уроки часто проходять у неформальній атмосфері та присвячені важливим темам сьогодення. Петро викладає дебати і менторство, які, на його думку, є важливими у формуванні особистості учня.

«Ми повинні змінювати наші підходи до освіти. Сконцентруватися на тому, яких особистостей ми допомагаємо формувати. А не на знаннях, які вони здобувають. Оскільки в цій справі головне надихнути, і тоді вже ніхто не зможе зупинити людей, які хочуть здобути знання. Я вірю, що саме освіта здатна змінити світ», – зазначив педагог у своїй заявці.

Відзнаку вчителю вручала особисто перша леді України Олена Зеленська.

Також Петро отримав грант від організації на мільйон гривень на втілення своєї освітньої мрії.

Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія для вчителів – агентів освітніх змін, що проводиться з 2017 року в Україні. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

Цьогоріч Global Teacher Prize Ukraine зібрала понад пів тисячі історій вчителів з усієї України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *