ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму ростуть антиросійські настрої, – партизани

Наталя Дуляба

|

В окупованому Криму різко збільшуються антиросійські настрої через переформатування півострова під забезпечення потреб армії РФ. Про це свідчать результати соцопитування, яке проводили на півострові на замовлення Кремля, повідомляє Центр національного спротиву.

Так, згідно з даними опитування, якими володіють українські партизани, мешканці окупованого Криму стали менше підтримувати російську владу. Через це в гауляйтера півострова Сергія Аксьонова виникли проблеми.

«Аксьонов мав неприємну розмову з кремлівськими кураторами. На свій захист він надав «аналітичну» доповідь в Москву щодо причин зростання антиросійських настроїв. Ключовою проблемою він виділяє економічну, зокрема вплив західних санкцій, що понесло за собою ріст цін в аптеках та на товари першої необхідності», – йдеться у повідомленні.

Однак фактично, як зауважують у підпіллі, ключовою проблемою є переорієнтування ресурсів Криму на забезпечення військових потреб російської армії. Наприклад, дефіцит окремих найменувань ліків пов’язаний з тим, що медичне забезпечення у лікарнях першочергово надають пораненим росіянам.

Також на півострові фіксують суттєвий дефіцит робочої сили через мобілізацію чоловіків на війну проти України. Брак у сільськогосподарському секторі, до прикладу, сягає аж 77%.

Винним визначили так званого міністра енергетики та палива Криму Ігоря Коріня, саме він, на думку Аксьонова, відповідальний за ріст цін на паливо, а, відповідно, й цін на товари першої необхідності. Днями Корінь подав у відставку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *