ОСТАННІ НОВИНИ

Потужні землетруси сколихнули Афганістан: загинули понад 2000 людей

Ольга Денисяка

|

7 жовтня на заході Афганістану сталися сильні землетруси, унаслідок чого вже відомо про щонайменше 2060 загиблих. Це один із найбільш смертоносних землетрусів у цій азійській країні за останні два десятиліття. Про це повідомляє hromadske.

Потужний землетрус магнітудою 6,3 супроводжувався сильними поштовхами. Приблизно шість сіл було зруйновано, а сотні мирних жителів поховані під уламками, сказав представник афганської влади.

Спершу повідомлялося про кілька сотень загиблих, але тепер число зросло до 2060, за офіційними даними влади.

В ООН очікують, що кількість жертв зросте, оскільки пошуково-рятувальні роботи тривають і надходять повідомлення, що деякі люди могли опинитися під завалами.

Епіцентр землетрусу розташовувався приблизно за 40 кілометрів на північний захід від афганського міста Герат. Після цього виникли три дуже сильні афтершоки, а також слабші поштовхи.

Радикальне угруповання «Талібан», що контролює владу в Афганістані, закликало місцеві організації якомога швидше дістатися до постраждалих районів, щоб допомогти шпиталізувати поранених, надати притулок бездомним і доставити їжу тим, хто вижив. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *