ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти засудили українського журналіста Сергія Цигіпу до 13 років колонії

Андрій Котенський

|

У п’ятницю, 6 жовтня, в окупаційному Верховному суді винесли вирок журналісту та волонтеру Сергію Цигіпі. Окупанти засудили громадянина України до 13 років колонії. Про це повідомила дружина Сергія Цигіпи Олена, інформує Суспільне Крим.

«Сергію дали 13 років. Адвокат каже він добре тримався. Ми на цьому не зупиняємось, будемо подавати апеляцію», — зазначила вона.

Слухання було в закритому режимі, проте кремлівські ЗМІ також повідомили про вирок журналісту та опублікували його фото із засідання. Мовляв українця засуджено кримським судом до 13 років колонії за шпигунство.

Що відомо про Сергія Цигіпу

Сергій Цигіпа – журналіст і письменник з Нової Каховки, якого окупанти утримують у полоні півтора року. Його викрали за активну проукраїнську позицію та журналістську діяльність. Завдяки його зусиллям у місті був проведений масовий захід громадянської непокори. Цигіпа також активно вів волонтерську діяльність, допомагав людям їжею та ліками.

Після його затримання 12 березня 2022 року зв’язок з ним перервався і його рідні деякий час не знали, де він і що з ним. Пізніше з пропагандистського ролика на російському телебаченні вони дізналися, що він живий і перебуває в полоні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *