ОСТАННІ НОВИНИ

Дефлімпійська збірна України вперше в історії стала чемпіоном світу з футболу

Андрій Котенський

|

Збірна України стала чемпіоном світу-2023 з футболу серед гравців з порушеннями слуху. Турнір проходив з 23 вересня до 7 жовтня в малазійському Куала-Лумпурі, повідомляє Суспільне спорт.

Україна вчетверте брала участь у чемпіонаті. На попередніх світових змаганнях 2016 року «синьо-жовті» посіли підсумкове дев’яте місце.

Всього в турнірі брали участь 19 збірних, а звання чинного чемпіона відстоювала Туреччина. Команди мусили провести по три матчі в групі, після чого сильніші збірні продовжували боротьбу в раунді плей-оф.

«Синьо-жовті» стартували з розгромної перемоги над Таїландом – 6:0.

На груповій стадії збірна також поділила очки із Сенегалом (2:2), після чого забила п’ять «сухих» м’ячів Аргентині (5:0).

Із сімома очками Україна з першого місця вийшла до плей-оф, де стартувала з перемоги над Нігерією (2:0). Не пропускала команда і у чвертьфінальному матчі з Іраном – 3:0.

У повторенні матчу групового раунду Україна розіграла путівку до фіналу із Сенегалом. Цього разу півфінал завершувався серією пенальті, яку «синьо-жовті» виграли з мінімальною перевагою в один м’яч.

Вперше в історії пройшовши до фіналу, національна команда перемогла у вирішальному матчі японців – 2:1.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *