ОСТАННІ НОВИНИ

Україна підштовхнула «чергу» на вступ в ЄС, – Боррель

Маркіян Рой

|

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз занадто довго затягував зі своїм розширенням, але тепер завдяки Україні процес буде рухатися швидше.  Про це Боррель сказав,  на неформальній зустрічі лідерів ЄС у Гранаді, повідомляє Європейська правда.

Боррель коментував журналістам необхідність орієнтованої дати наступного розширення ЄС, над чим останнім часом гаряче дискутують у Євросоюзі. Дискусія почалась після того, як глава Євроради Шарль Мішель запропонував як орієнтир 2030 рік.

«Добре мати ціль, добре мати горизонт. Це політичний горизонт. Мета фіксованої дати – для того, щоб мобілізувати політичну енергію, щоб почати рухатися. Це не означає, що це буде точною датою. Якщо у нас не буде горизонту, люди почнуть думати: «Добре, у нас є час». Та у нас немає часу», – сказав Боррель.

Він зазначив, що ЄС дуже довго затягував з процесом розширенням. Але тепер завдяки заявці України, яка стала новим кандидатом, Боррель очікує пришвидшення процесу розширення.

«Вона (Україна. – Ред.) «підштовхнула» чергу, і черга буде рухатися, і ми будемо рухатися швидше», – зазначив топ-дипломат ЄС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *