ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму переслідують пенсіонерку за відео знищеного штабу окупантів у Севастополі

Андрій Котенський

|

Російські силовики затримали мешканку Севастополя, яка зняла на відео наслідки ракетних ударів по штабу Чорноморського флоту Росії наприкінці вересня. Так вони вже не вперше намагаються перешкоджати появі публічної інформації про удари ЗСУ по російських військових об’єктах на Кримському півострові, повідомляють Крим.Реалії.

Як відомо, штаб Чорноморського флоту Росії у Севастополі був уражений ракетними ударами 22 вересня. У центрі міста цього дня чули три потужні вибухи, бачили ракети, що летять, і дим від пожежі. Подія була резонансною і активно обговорювалася в багатьох пабліках. Севастопольці повідомляли про низку пожежників та «швидких», які їхали до місця подій. Дехто навіть публікував відео, з яких стало зрозуміло, що будівля штабу зруйнована.

У Збройних силах України назвали подію операцією «Крабова пастка» та заявили про «десятки загиблих та поранених, серед яких вищий керівний склад флоту».

Незважаючи на те, що на кадрах зафіксовано ракети над штабом Чорноморського флоту Росії, які влучають у ціль, у Міністерстві оборони Росії заявили, що всі вони були збиті.

Тепер російські силовики переслідують причетних до того, що ця історія стала публічною. Майже через два тижні після удару російські силовики прийшли до автора одного з відео.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Настоящее Время (@currenttime.tv)

Перше публічне «покаяння» за публікацію відео наслідків «бавовни» у Севастополі опублікував Telegram-канал «Кримський СМЕРШ» кримського провоєнного блогера Олександра Таліпова. За його інформацією, жінка зняла на відео наслідки прильотів ракет зі штабу Чорноморського флоту Росії 22 вересня з «українською говіркою» за кадром.

На цьому відео налякана жінка представляється Оленою Ніколайчук. Вона розповідає, що 22 вересня опинилася в центрі Севастополя і зняла відео, де мала необережність сказати частину фрази українською мовою. Потім, за її словами, «на емоціях розіслала його знайомим» і воно опинилося у відкритому доступі.

Цікаво, що Олена Ніколайчук не єдина знімала у центрі Севастополя того дня. Наприклад, на відео Telegram-каналу «Supernova» відображені ракети, що летять над Севастополем.

Проте в полі зору силовиків поки що опинилася лише Олена Ніколайчук, яка мала необережність заговорити українською мовою в окупованому Криму. На відео вона, що «шкодує про те, що сталося»…

Що загрожує жінці, поки що невідомо. «Кримський СМЕРШ» стверджує, що «ступінь її провини визначить товариш майор».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *