ОСТАННІ НОВИНИ

Скид нечистот у Південний Буг вбив єдине стадо племінного азовського осетра в Україні

Андрій Котенський

|

Викид нечистот у річку Південний Буг у районі Ладижина Вінницької області призвів до масового мору червонокнижної риби та знищення єдиного в Україні, стада племінного азовського осетра, повідомила рибна компанія Ukrainian Caviar Berry.

Нечистоти у річці вбили 9 тон риби. Життя всіх осетрів зупинилося за одну ніч.

«За десять років наше господарство пройшло нелегкий шлях. Ми змогли врятувати унікальну червонокнижну рибу в 2014 році, коли були бої під Маріуполем. Ми не опустили руки, коли в 2022-му на початку повномасштабного вторгнення з нашого господарства в Ладижині вкрали велику частину Азовського осетра і білуги, а поліція досі шукає крадіїв… Всі ці роки ми не здавалися й рухалися вперед, покращуючи смак ікри та вдосконалюючи технологію вирощування. Нашу ікру купували клієнти з усього світу, які приїздили в Україну у справах… На жаль, не все в наших силах. Ми не можемо зупинити забруднення води в річці Південний Буг. Величезний резервуар на річці, в якому росли наші осетри, тепер виглядає як зливна яма», – йдеться у повідомленні господарства.

Зазвичай аби добути цінну ікру осетрових рибу вбивають. Але Ukrainian Caviar Berry отримувала ікру шляхом «доїння» й риба залишалася живою.

«Ми завжди говорили, що створюємо майбутнє, адже осетри живуть понад сто років і найкращий урожай нашої ікри побачать наші онуки. На жаль… Викид у воду неймовірно великої кількості шкідливих речовин призвів до миттєвої смерті 9 тонн червонокнижної риби – Білуги, Ленського, Азовського Осетра, Гібрида білуги ( Бестер)», – повідомили у компанії.

Також вказано, що управління прокуратури охорони природи відкрило справу, триває слідство, адже знищено єдине унікальне стадо племінного азовського осетра в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *