ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни посилюють оборонні укріплення на підступах до Токмака

Андрій Котенський

|

Російські війська продовжують розбудовувати і посилювати оборонні укріплення на підступах до міста Токмак, що на мелітопольському напрямку у Запорізькій області. Про це йдеться у щоденному огляді розвідки Міністерства оборони Великої Британії за 6 жовтня, інформує Європейська правда.

Аналітики згадують заяву мера Мелітополя Івана Федорова про те, що росіяни розбудовують свою лінію оборони в районі Оріхова, зокрема, у Новопрокопівці будують двоповерхові бункери з тунелями і траншеями.

«У Токмаку будують додаткові фортифікації, траншеї укріплюють бетоном. Також російські офіцери почали евакуювати з Токмака свої родини. Спостерігаються фортифікації на південних підступах до Роботиного», – зазначає розвідка.

Аналітики зазначають, що бункери мають стати більш надійним захистом для солдатів та офіцерського складу від вогневого ураження артилерією та безпілотниками-камікадзе. Крім того, бетон, ймовірно, додатково посилить траншеї в умовах осінньої грязюки.

Такі фортифікації та евакуації ймовірно відображають стурбованість Росії щодо глибшого прориву українських сил.

4 жовтня законний міський голова Мелітополя Іван Федоров, який перебуває на непідконтрольній Україні території й отримує інформацію від місцевих жителів, повідомив, що у захопленому Токмаку Запорізької області окупанти почали евакуйовувати свої так звані «органи влади», освітні заклали, а російські офіцери – свої сім’ї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *