ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ провело обшуки в приватних компаніях, які постачають продукцію для армії

Маркіян Рой

|

Детективи Національного бюро провели обшуки в низці приватних компаній, причетних до постачання оборонної продукції. Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Обшуки провели в межах кримінального провадження щодо «можливої розтрати державних коштів в особливо великих розмірах при закупівлі державою продукції оборонного призначення».

Наразі встановлено, що одна з цих компаній уклала низку контрактів на постачання силам оборони тепловізійних приладів. Загальна сума контрактів – майже 1,5 млрд гривень, з яких компанія отримала передоплату (від 80 до 100%). Попри це, відбулось порушення строків постачання на понад 9 місяців, що призвело до несвоєчасного отримання ЗСУ техніки необхідної у боротьбі з агресією рф.

Крім того, за даними НАБУ, іноземні компанії, пов’язані з постачальниками, «перебувають у фокусі уваги західних правоохоронців» через можливе відмивання коштів.

Під час обшуку детективи не вилучали комп’ютери, а скопіювали потрібну інформацію на місці. В іншому офісному приміщенні вилучили 2 особисті ноутбуки працівників через необхідність їх дослідити.

«Наразі розслідування триває, встановлюються, включно з використанням засобів міжнародного співробітництва та фінансової розвідки, всі обставини укладання контрактів та напрямки використання коштів, одержаних від Міністерства оборони України. Розголошення інших відомостей може зашкодити досудовому розслідуванню», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *