ОСТАННІ НОВИНИ

Біле вино

Омелян Шевчук

|

Одним із найвишуканіших алкогольних напоїв за правом вважається біле вино. Воно досить універсальне, оскільки ідеально поєднується з багатьма стравами, є відмінним аперитивом і чудово підходить до різних сирів. Придбати вишуканий виноградний напій можна тут – біле вино купити.

Біле вино: корисно знати

Як не дивно, біле вино виробляється як із білих, так і з червоних сортів винограду. Однак для отримання світлого відтінку напою під час виробництва зводять до мінімуму контакт шкірки плодів із соком, а після віджиму відразу ж відбувається процес фільтрації для запобігання фарбуванню.

За технологією виробництва всі процеси відбуваються на низьких температурах, тому результат виходить дуже освіжаючим та легким та з меншим вмістом спирту у порівнянні з червоними винами.

Існує поширена думка, що червоне вино набагато корисніше білого, проте з цим можна посперечатися. Адже у своєму складі біле вино містить такі корисні компоненти:

  • ефірні олії;
  • мікроелементи – залізо, марганець, мідь, селен, цинк, фтор;
  • макроелементи – кальцій, калій, натрій;
  • вітаміни – біотин, рибофлавін, піридоксин, аскорбінова, нікотинова та фолієва кислота.

Різновиди білого вина

Всі вина від золотистого до янтарного відтінку називають білими. Колір залежить від сорту винограду, що використовується при його виготовленні. Біле вино, виготовлене із червоних сортів, називається Блан де Нуар. Всі напої цієї категорії відрізняються легкістю та ненав’язливим ароматом та смаком.

Розрізняють такі різновиди:

  • Сухі – міцністю від 9% до 16%, із вмістом цукру 4 г/л. Колірна гама від холодних відтінків до теплого янтарного.
  • Напівсухі – від 8,5% до 15% спирту, 4-18 г/л цукру. Смакові нотки фруктові та квіткові, злегка відчувається цитрус та мед.
  • Напівсолодкі – міцність від 9% до 12%, цукру 18-45 г/л. Смак помірно насичений.
  • Солодкі – міцність до 13%, понад 45 г/л цукру. Насолода зберігається завдяки дріжджам, які під час ферментації не всю глюкозу переробляють на спирт.

Біле вино випускається у широкому спектрі різноманітних варіантів, залежно від сортів винограду, місця виробництва, методів виробництва та ступеня солодкості:

  1. Шардоне (Chardonnay). Один з найбільш відомих та популярних сортів. Має різноманітні аромати та смаки, такі як яблуко, груша, ананас, олія та деревні ноти.
  2. Совіньйон Блан (Sauvignon Blanc). Має освіжаючу кислинку і яскравий цитрусовий і трав’яний аромат.
  3. Ріслінг (Riesling). Відомий своїми ароматами персика та апельсина.
  4. Піно Гріджіо. Легке та освіжаюче італійське вино, яке має фруктові аромати.
  5. Гевюрцтрамінер (Gewurztraminer). Відомий своїми насиченими ароматами троянд, лічі, прянощів.

Завдяки широкому асортименту навіть найвибагливіший поціновувач зможе вибрати хороше біле вино, спираючись на свої смакові уподобання.

Гастрономічні поєднання з білим вином

Ці напої мають дуже легкий та мінливий аромат, а їх смак – тонкий та ніжний. Тому при виборі закуски під цей напій слід уникати важких страв, що мають насичені копчені, гострі або кислі смакові особливості. Ідеальним поєднанням, наприклад, для білого сухого вина стануть страви зі свинини, риби, морепродуктів, фруктів та овочів.

А для більшості білих солодких та напівсолодких вин, які вважають десертними, ідеально підійдуть легкі закуски, сирні тарілки, італійська брускета, ризотто та десерти.

Білі вина у Києві з доставкою на Turbo.ua

Отримати смачне біле вино стало набагато доступнішим, адже тепер існує швидка доставка у Києві. Ви легко можете купити якісний алкоголь, не виходячи з дому. Для цього необхідно зайти на сайт Turbo.ua. Тут у широкому асортименті представлено вино як дороге, так і за доступнішою ціною.

Онлайн-супермаркет Турбо має мережу дарксторів, які зручно розташовані по всьому місту, тому кур’єр із вашою покупкою буде у вас зовсім скоро. А встановивши мобільний додаток Turbo.ua, замовити вина та інші продукти можна ще швидше та зручніше.

Нагадуємо, що надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *