ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 10 років тероризували людей: на Вінниччині затримали відомого кримінального авторитета

Маркіян Рой

|

Правоохоронці у Вінницькій області затримали лідера банди, так званого «смотрящого» за областю відомого кримінального авторитета на прізвисько «Комар». Його банда займалась незаконною діяльністю понад 10 років. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Разом із ним затримали ще двох учасників банди, серед них – підсанкційний кримінальний авторитет, який має вплив у кримінальному середовищі.

За даними слідства, зловмисники більше ніж 10 років тероризували місцевих жителів та «вибивали» з них гроші за неіснуючі борги. Бандити діяли з особливою жорстокістю і поступово поширювали свій злочинний вплив на території регіону.

Встановлено, що фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім вимагали великі суми грошей за «мирне» вирішення спорів. У разі відмови платити «данину» – учасники угруповання погрожували потерпілим та їхнім близьким насильством і фізичною розправою, а також знищенням приватного майна.

Задокументовано, як лідер банди «Комар» та його поплічники вимагали з місцевого підприємця 20 тис. доларів США і погрожували вбивством, якщо він не сплатить гроші.

Співробітники СБУ затримали зловмисників «на гарячому» під час передачі першої частини «данини» у розмірі 10 тис. американських доларів.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих вилучено:

  • вогнепальну, травматичну та холодну зброю;
  • «боргові» розписки від потерпілих та чорнові записи з «обліком» сплачених грошей;
  • великі суми готівки, одержані злочинним шляхом;
  • мобільні телефони із доказами незаконних дій.

Наразі лідеру банди та її активним учасникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *