ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина надасть Україні додаткові засоби ППО для захисту зернових вантажів

Андрій Котенський

|

Німеччина планує поставити Україні додаткові засоби протиповітряної оборони, щоб допомогти прикрити зернові вантажі від потенційних російських атак. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на джерела агенції Bloomberg.

За словами співрозмовників Bloomberg, ФРН надішле в Україну одну додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T (не уточнюється, якої дальності – малої чи середньої) і «понад дюжину» зенітних самохідних установок Gepard.

Ці засоби ППО, які мають прибути в Україну до кінця року, Повинні забезпечити прикриття зернових вантажів, що прямують до Румунії вздовж південного узбережжя України.

Додаткові системи IRIS-T Німеччина передасть Україні після того, як вони будуть побудовані, зазначає Bloomberg.

Як відомо, Україна в серпні оголосила про створення власного маршруту транспортування сільгосппродукції Чорним морем в умовах російської блокади – після того, як РФ вийшла з Чорноморської зернової ініціативи.

За останні тижні цим маршрутом прийшли 12 суден, але це – незначна кількість у порівнянні з рухом через зерновий коридор, який функціонував у межах “зернової угоди” за підтримки ООН і Туреччини.

Як відомо, для допомоги Україні з експортом свої порти вже запропонували Литва і Хорватія. Греція також пропонує свої порти в Егейському морі як ще один коридор для експорту українського зерна в умовах блокади Чорного моря.

Також повідомляється, що Німеччина не планує найближчим часом постачати Україні далекобійні ракети Taurus. Хоча в майбутньому ці поставки не виключені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *