ЄС не фінансуватиме транзит українського зерна через Литву

Маркіян Рой

|

Європейський Союз наразі не планує фінансувати транзит українського зерна через литовський порт Клайпеда. Про це заявив єврокомісар з питань довкілля Віргінюс Сінкявічюс, повідомляє Європейська правда.

За його словами, на сьогодні транзит українського зерна через Литву не передбачає фінансової підтримки з боку ЄС.

Він додав, що ще одним фактором, який ускладнює питання поставок українського зерна через Литву, є те, що вже проінвестовано в експортну інфраструктуру для цього вантажу у румунському порту Констанца.

«Транспортування через Литву наразі ускладнене, тим більше, що в розвиток порту Констанца і можливостей транспортування зерна було інвестовано 150 млн євро, оскільки це дуже специфічний товар, який потребує спеціальних вагонів та суден. У цьому випадку логістика в південному напрямку вже гарантована», – сказав Сінкявічюс.

Генеральний директор Клайпедського порту Альгіс Латакас зазначив, що порт може обробляти понад 10 млн тонн зерна, але найбільшою проблемою залишається його транспортування до Клайпеди.

Раніше повідомлялося, що Литва погодила коридор для транзиту українського зерна до балтійських портів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *