ОСТАННІ НОВИНИ

Ідентифікували за ДНК. На фронті загинув музикант Андрій Чепіль

Андрій Котенський

|

На Запорізькому напрямку, поблизу села Роботине, під час виконання бойового завдання по штурму ворожої позиції загинув головний сержант взводу 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Андрій Чепіль (Кріс), що був музикантом відомого франківського гурту «КораЛЛі». Про загибель Андрія Чепеля, разом із трьома побратимами, повідомив історик, політичний і громадський діяч, голова Крайової Пластової Ради. Юрій Юзич.

За його словами Андрій Чепіль загинув, ще 28 червня, але лише зараз його смерт вдалося офіційно підтвердити завдяки ДНК.

«В штурмовому бою під Роботино загинув пластун Андрій Чепіль-«Кріс». Воював в складі 47-Ї бригади «Маґура». Вихованець 79-го куреня юнацтва імені В.Липинського (Пласт). Очолював осередок «Студентського братства» в рідному Франику, учасник Революції Гідності. Музикант – однаково мистецьки грав на саксофоні і трембіті. Під час строкової служби був в оркестрі президентського полку імені Богдана Хмельницького. Одружений. Брав участь в боях на Харківщині – кулеметником. Звільняв Ізюм і Купянськ. В «Маґурі» – головний сержант взводу, командир бойової машини (Bradley). Загинув 28 червня, лише тепер вдалось віднайти останки та ідентифікувати. Вічна слава героям-штурмовикам. СКОБ», – повідомив Юрій Юзич.

За даними скаутської організації Пласт, після повномасштабного російського вторгнення в березні 2022 р. Андрій Чепіль мобілізувався до війська. Спершу брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп’янська, як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи був переведений до 47-ої окремої механізованої бригади «Маґура». Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині «Бредлі». Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов’язки командира взводу.

Загинув 28 червня поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку ще з трьома побратимами під час виконання бойового завдання по штурму ворожої позиції. Другій групі не вдалося забрати відразу тіла загиблих через щільний вогонь. Це вдалося зробити аж через чотири тижні, коли лінія бойових зіткнень була відсунута в сторону ворога. Бойові побратими ризикуючи життям, забрали залишки тіл, які наприкінці липня були віддані на ДНК експертизу.

Після цього понад два місяці тривали процедури зі встановлення результатів генетичної експертизи, та експертизи співпадіння ДНК, які остаточно визначили, що залишки тіла належать Андрію Чепілю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *