ОСТАННІ НОВИНИ

Скоріше за все росіяни самі збили свій Су-35 під Токмаком, − британська розвідка

Маркіян Рой

|

Британська розвідка вважає дуже правдоподібною новину про збиття російськими силами ППО свого власного винищувача Су-35 над Токмаком наприкінці вересня. Про йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про війну від 4 жовтня, повідомляє Європейська правда.

 

Розвідка вважає, що 28 вересня російські сили ППО «з високою ймовірністю» збили власний літак Су-35 над Токмаком, і його втрата – непересічна подія, тому що це найпередовіша модель російських бойових літаків і, можливо, лише п’ятий випадок втрати Су-35.

Місце події є відповідним, оскільки Токмак, що за 20 км за лінією зіткнення, зараз – серйозно укріплене місце, і там часто розташований основний командний пункт цієї ділянки фронту.

«Такі командні пункти зазвичай захищають спеціально визначеними для цього системами ППО малої та середньої дальності. Їх майже точно тримають у стані дуже високої готовності, оскільки Україна продовжує завдавати ефективних ударів в глибині тилу противника по подібних цілях», – зазначають в огляді.

Мер Мелітополя також підтверджує, що росіяни самі збили свій літак. «В районі Токмака ворогу так неспокійно, що дирява певео зі страху збиває власні Сушки», – повідомив Іван Федоров.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *