ОСТАННІ НОВИНИ

Героя з Борислава посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Маркіян Рой

|

Микола Нінадовський з Борислава з позивним «Бандерчик» дослужився до державної нагороди – ордену «За мужність» ІІІ ступеня ще прижиттєво. Однак, отримати свою нагороду за життя не встиг. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької РДА.

У середу, 4 жовтня, у Дрогобицькій районній військовій адміністрації вручили почесну нагороду Захисника Миколи Нінадовського – його брату Генріху, який також разом з ним, як військовослужбовець, боровся за Україну на полі битви.

У березні 2023 року Президент України підписав Указ, яким присвоїв старшому солдату Нінадовському Миколі Євгеновичу цю державну нагороду – за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Однак, український захисник не встиг отримати свою нагороду за життя.

 

20 червня 2023 року поблизу населеного пункту Серебрянка Бахмутського району на Донеччині – Микола Нінадовський загинув.

Микола Нінадовський був учасником АТО у 2015-2016 роках. А коли розпочалася повномасштабна війна, то у перші дні одразу повернувся з-за кордону, аби захистити рідну землю від ворога.

Військовослужбовець 67 механізованої бригади, яка створена на базі добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

У серпні 2022 року воїн отримав осколкове поранення у с. Піски на Донеччині. Та пройшовши лікування, знову повернувся на фронт до своїх побратимів. Брав участь у боях у м. Кремінна на Луганщині, де також був поранений, а також у Бахмуті. 20 червня 2023 року поблизу населеного пункту Серебрянка Бахмутського району на Донеччині — Микола Нінадовський загинув.

«На сайті Президента розміщена петиції щодо присвоєння Миколі Нінадовському звання «Герой України». Наразі зібрано вже 23 тисячі голосів з 25 тисяч необхідних. В нас є ще 16 днів, щоб набрати потрібних 2 тисячі голосів. В памʼять про нашого Захисника і його жертовну службу Україні, давайте підпишемо цю петицію, розповсюдимо її серед рідних і знайомих, бо це найменше, що ми можемо для них зробити. Всі українські Захисники гідні найвищих нагород і слів подяки», — зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Посилання на петицію щодо присвоєння Миколі Нінадовському звання «Герой України»: https://petition.president.gov.ua/petition/199424…

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *