ОСТАННІ НОВИНИ

Для українських військових розробили плащ-невидимку

Наталя Дуляба

|

Українці розробили спеціальний плащ, який дозволяє військовому стати непомітним для ворожих тепловізорів. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Українці створили суперзахист від російських тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами. Плащ блокує випромінювання тепла та робить бійців непомітними для ворога. Наприклад, наших снайперів або групи CCO, які виконують бойові завдання», – написав він.

Сам плащ є компактним і легким, його вага становить до 2,5 кг. Має високу захищеність від дощу та мокрого снігу. Також плащ не горить і захищає від високих температур.

Ця розробка вже успішно пройшла випробування у польових умовах. На відео видно, як «бачить» тепловізійна камера військового у звичайній формі та одягненого у плащ-невидимку:

За словами Михайла Федорова, плащ-невидимка – лише одна з розробок, яка допоможе рятувати життя наших військових на фронті.

Втім Україні потрібно більше проєктів в оборонній сфері, тож усіх, хто має власні напрацювання у цій галузі, просять подавати їх через платформу Brave1.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *