ОСТАННІ НОВИНИ

Бойову медикиню з Львівщини нагородили орденом «За мужність»

Ольга Денисяка

|

2 жовтня президент Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» III ступеня бойову медикиню зі Сокальщини Марію Дихтяр. Про це повідомили в Сокальській міській раді.

Нагороду вона отримала в зоні бойових дій з рук Президента України Володимира Зеленського. Минулого року Марія також була нагороджена медаллю «За врятоване життя».

«Вона – одна з перших жінок-добровольців, які наважилися усе залишити в мирному житті і піти служити заради порятунку захисників України. Була учасником АТО,  три роки – начальницею медичної служби у 25-му окремому мотопіхотному батальйоні «Київська Русь». Вона врятувала сотні життів побратимів, іноді вивозила хлопців  з-під обстрілів, ризикуючи своїм життям», – розповідають у міськраді.

У мирному житті Марія Володимирівна працює лікарем. В перші дні російсько-української війни Марія Дихтяр знову пішла працювати військовим медиком, нині служить у зоні активних бойових дій, щодня рятує поранених Героїв.

Вдома, у селі Борок, на неї чекають мама Іванна Михайлівна та син Володимир.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *