ОСТАННІ НОВИНИ

Міністри Польщі та Литви обговорять транзит українського зерна, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Міністри сільського господарства Польщі та Литви у вівторок зустрінуться для обговорення співпраці щодо транзиту українського зерна. Про це повідомляє Європейська правда.

Передбачається, що Литва візьме на себе фітосанітарні інспекції вантажів зерна, які прямують через Польщу з України транзитом, ці перевірки очікувано будуть відбуватися у портах Литви.

«Ми у Польщі будемо ставити печатку і контролювати проїзд через нашу країну, а Литва хоче здійснювати фітосанітарні перевірки»,– коментував минулого тижня польський міністр сільського господарства Роберт Телус.

Після того, як Польща і Литва погодять між собою деталі, мають початися переговори між Польщею та Україною.

Очікується, що завдяки такій зміні процедури через Польщу можна буде вивозити на експорт більше українського зерна, що стало ще більш актуальною потребою після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи та систематичних обстрілів південних портів.

Раніше польський міністр заявив, що Варшава не пристане на запропоновану Україною систему ліцензування для вирішення суперечки щодо експорту зерна, натомість допоможе наростити транзит зернових для їхнього продажу у третіх країнах. Телус казав, що перемовини з Литвою вже на фінальній стадії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *