ОСТАННІ НОВИНИ

В посилені атаки на Мар’їнку та Авдіївку кидають щойно мобілізованих росіян

Наталя Дуляба

|

На Донеччині ворог майже вдвічі збільшив тиск на позиції українських захисників. В атаки на Мар’їнку та Авдіївку окупанти кидають щойно мобілізованих росіян, користуючись їхньою необізнаністю ситуації на фронті. Про це 1 жовтня розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.

«На Авдіївку та Мар’їнку росіяни женуть уперед загони “Шторм-Z”, але загалом сюди кидають свіжомобілізованих людей, які не знають фронту і, відповідно ситуації, тож вони ще не налякані бойовими діями і ще кудись біжать. Тому наші хлопці і дівчата перемелюють усе, що на них іде», – сказав він.

За словами Олександра Штупуна, протягом минулої доби російські окупанти суттєво активізувались загалом на Таврійському напрямку, адже кількість боєзіткнень зросла майже удвічі – до 34. Війська РФ здійснили 879 артобстрілів, 6 ракетних та 17 авіаударів.

Така активізація пов’язана з тим, що рашисти всіляко намагаються повернути собі втрачені позиції або бодай поліпшити своє тактичне положення.

«Ворог безуспішно намагався відновити втрачені позиції у районі Авдіївки, покращити своє тактичне положення біля Новоселівки та на схід від Степового. Також продовжує тиснути на Мар’їнку – зафіксовано 10 невдалих атак. Якщо говорити про Запорізький напрямок, то противник теж намагається відновити втрачене положення у районі Новодарівки та покращити тактичне положення на захід від Вербового. На Мелітопольському напрямку окупанти прагнуть повернути втрачені позиції, зокрема у районі Роботиного», – додав речник Сил оборони Таврійського напрямку.

Крім того, він додав, що воєнна розвідка фіксує популярність серед окупантів на фронті пияцтва та вживання наркотиків, в тому числі важких.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *