ОСТАННІ НОВИНИ

Втратив слух та рухливість руки: у Львові лікують 26-річного воїна

Ольга Денисяка

|

Військовослужбовець Сергій Криворучко, який втратив слух на полі бою, зараз лікується в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Спеціалісти планують повернути захисникові не лише слух, а й чутливість та рухливість кисті, яку він втратив через поранення. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

26-річний захисник Сергій Криворучко з міста Шепетівка Хмельницької області. До великої війни працював на агрофірмі. Після мобілізації пішов служити у десантно-штурмові війська, де став командиром аеромобільного взводу. За понад рік служби Сергій переважно воював на Донецькому напрямку. Важке поранення отримав цьогоріч у перші дні осені.

«Ми виходили з позиції, а ворог почав прицільно працювати по нас. Багато побратимів в той день загинуло. Я пам’ятаю лише як прилітає снаряд за метр від мене і від потужного вибуху я втрачаю слух. Це було найстрашніше, бо крім того, що я повністю був дезорієнтований, я більше не чув, як щось летить, а це могло мене вбити будь-якої миті», – розповідає Сергій.

Без слуху, з множинними осколковими пораненнями, йому вдалося вибратися з поля бою та дістатися до побратимів, які й надали йому першу допомогу. Спочатку військовий проходив лікування у Дніпрі, а згодом приїхав у Львів, у центр НЕЗЛАМНІ. Тут лікарі провели додаткові обстеження та знайшли уламок у його руці. Через це поранення захисник не відчуває кисть та не може нею рухати.

 

Під час першого етапу лікування хірурги центру НЕЗЛАМНІ провели операцію та дістали уламок, який зачепив нерв. А для того, щоби відновити чутливість та рухливість, Сергієві необхідна буде додаткова операція. Її можливо буде провести лише після повного загоєння рани.

Також лікарі обіцяють повернути слух захисникові, але пізніше, коли заживуть рани. Лише тоді хірурги зможуть виконати реконструктивну операцію із відновлення пошкоджених барабанних перетинок.

Сергій позитивно налаштований на швидке відновлення. На шляху до одужання його підтримує родина та кохана дівчина. Опісля лікування та реабілітації захисник збирається повернутися на передову. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *