ОСТАННІ НОВИНИ

Угорщина вручила вірчі грамоти диктатору Лукашенку

Андрій Котенський

|

Новий посол Угорщини Зіта Ілона Бенчик стала першим із 2020 року послом держави ЄС, яка вручила вірчі грамоти білоруському диктатору Александру Лукашенко, повідомляє Українська правда.

Разом із Угорщиною Лукашенко прийняв вірчі грамоти послів ще 10 країн – Казахстану, Єгипту, Зімбабве, Екваторіальної Гвінеї, Анголи, Уганди, Камбоджі, Філіппін, Йорданії та Колумбії.

Під час прийняття вірчих грамот від угорського посла самопроголошений білоруський президент заявив, що «Угорщина є давнім і надійним другом Білорусі, відносини з яким, пройшовши випробування часом, вибудовуються на прагматичній і взаємоповажній основі».

Раніше у вересні Зіта Ілона Бенчик вручила копії вірчих грамот міністру закордонних справ Білорусі Сергєю Алейнику, що для держави-члена ЄС також сталось уперше з 2020 року.

Будапешт залишається одним із небагатьох на Заході, хто офіційно контактує з режимом Лукашенка. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідував Білорусь у лютому 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *