ОСТАННІ НОВИНИ

Площу Ринок перероблять для зручного пересування людей на візках

Наталя Дуляба

|

Найближчим часом площу Ринок у Львові збираються переобладнати для того, щоб нею зручно могли пересуватись люди з інвалідністю. Ремонт робитимуть не за бюджетні кошти. Про це заявив міський голова Андрій Садовий під час сесії Львівської міськради 28 вересня.

«Я підтримую всі роботи, які будуть давати можливість людям на візках, на протезах нормально пересуватися містом. Ми будемо понижувати бордюри, облаштовувати відповідні лінії. Не дивуйтеся, але скоро у нас буде велике переформатування на площі Ринок, бо на візку тут проїхати неможливо. Ми знайшли підтримку львівського бізнесу, який готовий профінансувати такі роботи. Тобто це будемо робити не за бюджетні кошти», – сказав він.

За словами мера, на реабілітації та лікуванні у Львові зараз перебуває чимало військових та цивільних, поранених під час війни. Втім місто неналежним чином адаптоване під пересування людей з обмеженими фізичними можливостями. Тому забезпечення руху маломобільних осіб у міській раді називають пріоритетом.

Окремо Андрій Садовий наголосив на доступності вбиралень у кафе і ресторанах для людей на візках.

«Не має бути у Львові жодного закладу, де не буде вирішено питання доступності туалетів для людей на візку. Це критично важливо, це питання гідності», – зауважив міський голова і додав, що відповідну комунікацію зі львівськими закладами харчування вже ведуть.

Водночас у мерії шукають позабюджетні кошти на встановлення інклюзивних громадських вбиралень. Однак за словами Садового, через дороговизну це питання наразі просувається непросто.

Також у Львові хочуть з’ясувати, наскільки медичні заклади адаптовані до потреб людей з інвалідністю, і скласти перелік об’єктів, де потрібно провести відповідні роботи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *