ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти оприлюднило умови вступу у 2024 році

Ольга Денисяка

|

Міністерство освіти і науки повідомило, як наступного року відбуватимуться вступні випробування. У 2024 році повернуться до формату національного мультипредметного тесту (НМТ) з чотирьох предметів: три обов’язкові та один на вибір. Про це повідомив очільник Міносвіти Оксен Лісовий.

«Вступні випробування 2024. Формат – національний мультипредметний тест, який міститиме 4 предмети (три обов’язкові та один – на вибір). В умовах війни НМТ – це найбільш оптимальний варіант вступних іспитів, який забезпечує рівні умови для кожного вступника, незалежно від місця його перебування», – йдеться в повідомленні.

Тестування відбуватиметься в один день із перервою. 2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. 

«Це дійсно може бути важко. Але чому так? Бо це дає можливість вступникові з’явитися у пункті тестування лише один раз. Не потрібно двічі витрачати час на дорогу, особливо актуально це для тих, хто змушений їхати до сусіднього населеного пункту. Безпека та рівні умови – наш пріоритет», – пояснює міністр.

До переліку обов’язкових предметів додали історію України. У 2024 році програма тестування з історії України охоплюватиме лише період XVI – ХХІ ст. Міністр пояснив, що в країні війна, і саме цей історичний період є дуже важливим для формування у молоді цілісного розуміння нашого минулого та його зв’язку із сьогоденням.

Відповідний законопроєкт вже подали на реєстрацію у Верховну Раду.  

Крім цього, в МОН повідомили, що мають на меті запровадити нову модель ДПА. Однак у 2024 атестацію у 9 та 11 класах ще не проводитимуть, водночас Український центр оцінювання якості освіти планує зробити пілотне ДПА у деяких 4-х класах. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *