ОСТАННІ НОВИНИ

Хакери зламали російську базу з даними про сотні мільйонів авіаперельотів

Наталя Дуляба

|

Українські хакери зламали російську базу даних системи бронювання «Сірена-Тревел» й отримали інформацію про 664 мільйони перельотів, здійснених за останні 16 років. Про це повідомляють у спільноті KibOrg.

За даними хакерів, за цим зломом стоїть невідоме угруповання Muppets. У двох базах даних міститься майже 3,5 млрд записів із номерами телефонів пасажирів і 664,6 млн записів з особистими даними пасажирів, номерами рейсів, маршрутами, тарифами, даними про вартість квитків тощо. Всі отримані дані охоплюють 2007-2023 роки.

Отриману інформацію хакери називають «безцінною».

Натисніть на зображення для збільшення

Як пише Українська правда, хакери також виклали в мережу два «пробники» баз. У них журналістам вдалося виявити, наприклад, дані про перельоти колишнього глави МЗС Австрії та ексчлена ради директорів «Роснефти» Карін Кнайсль, яка переїхала до Росії влітку 2023 року. Дані про її пересування збігаються з публічними повідомленнями Кнайсль про політ на економічний форум з Петербурга до Владивостока 10 вересня цього року.

На злив також звернув увагу учасник команди Олексія Навального Георгій Албуров. Він пише, що зміг переконатися в справжності бази, звіривши дані про нещодавній переліт близької до Владіміра Путіна Аліни Кабаєвої з Мінська до Москви.

Джерело у хакерському угрупуванні розповіло журналістам, що KibOrg не планують викладати всю базу у відкритий доступ. Вони розглядають два варіанти подальшої роботи з даними: створення бота, який агрегуватиме дані із баз за гроші, або передача баз Збройним Силам України. Також хакери можуть поділитись відомостями з журналістами-розслідувачами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *