ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прибув до Конгресу США

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський прибув у Конгрес США, де зустрічатиметься із законодавцями у Палаті представників і Сенаті. Це другий візит Зеленського до Вашингтона з початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як пише «Голос Америки», минулого року в грудні під час першого закордонного візиту Зеленського від початку повномасштабної війни він виступив перед обома палатами Конгресу. Тоді його виступ перед двома палатами американських законодавців оглядачі називали історичним, а нинішній візит на Капітолійський пагорб «обіцяє бути набагато складнішим» у той час, як думки багатьох законодавців розділилися щодо збільшення допомоги Україні.

Як повідомило агентство AP, лідер меншості в Палаті представників Гакім Джеффріс супроводжував Зеленського до Капітолію. Лідери республіканців у Палаті представників, які пообіцяли поставити жорсткі запитання Зеленському, зокрема, щодо планів із подальших військових зусиль України, вирішили не приєднуватися до привітання українського президента перед камерами.

Голова комітету Палати представників у закордонних справах, республіканець Майкл МакКол сказав, що меседж Зеленського для законодавців Палати представників був таким, що «він перемагає».

Крім того, президент України сьогодні зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Білому домі й розмовлятиме з військовими лідерами США в Пентагоні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *