ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони встановили вогневий контроль над трасою Бахмут-Горлівка

Ольга Денисяка

|

Сили оборони отримали змогу більше підійти до траси Бахмут-Горлівка завдяки деокупації Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Українські військові вже встановили вогневий контроль над цією трасою. Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, передає hromadske.

Тепер одну з логістичних артерій окупантів українські війська уражають з мінометів та протитанкових розрахунків. За словами Євлаша, це ускладнило постачання армії рф на цьому напрямку.

Також він розповів, що зараз росіяни інтенсивно намагаються повернути позиції у звільнених Андріївці та Кліщіївці, оскільки вони тактично важливі для оборони Бахмута.

У смузі Східного угруповання військ продовжуються інтенсивні бої. Так, за минулу добу відбулося 10 бойових зіткнень між російськими окупантами та Силами оборони України.

Українські військові продовжують наступальну операцію на південному фланзі поблизу Бахмута. Так, ЗСУ мають успіхи поблизу Андріївки, Одрадівки та Курдюмівки.

Наразі найбільша концентрація сил рф спостерігається на Лимано-Куп’янському напрямку. Там росія утримує понад 110 тисяч солдатів. Євлаш розповів, що близько тижня на напрямку не фіксуються бойові зіткнення, але це не означає, бойові дії там зникли.

«Динамічно боротьба відбувається і там, і там, проте типи операцій відрізняються. Якщо на Лимано-Куп’янському — ми обороняємось, намагаємося ефективно стримати навалу противника, то на Бахмутському — ми маємо успіхи й продовжуємо витісняти його (ворога — ред.) із зайнятих позицій», — підсумував Євлаш.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *