ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підрядник привласнив бюджетні кошти оборонного підприємства

Ольга Денисяка

|

Викрили зловмисника, який налагодив схему заволодіння коштами одного з підприємств оборонної галузі Львівщини. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Мова йде про 39-річного керівника ТОВ, який незаконно заволодів грошима виділеними на закупівлю устаткування для зміцнення обороноздатності України. 

За даними слідства, через систему публічних закупівель, чоловік дізнався про проведення тендеру на придбання обладнання, призначеного для ремонтно-відновлювальних робіт військової техніки. 

«Згодом підприємець заявив про можливість здійснення такої поставки при умові авансового платежу. Одержавши кошти від оборонного підприємства, зловмисник провів умисне банкрутство та реорганізацію своєї фірми. Така махінація фігуранта сприяла не лише підривній діяльності на шкоду оборонному потенціалу України, а й завдала значних фінансових збитків державі в час війни», – йдеться в повідомленні.

Йому вже повідомляли про підозру за ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *