ОСТАННІ НОВИНИ

Прем’єр Польщі погрожує розширити заборону на імпорт товарів з України

Ольга Денисяка

|

Польща готова розширити заборону на ввезення продукції з України, якщо Київ «буде ескалювати конфлікт», заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Про це повідомляє Європейська правда.

Так польський прем’єр відреагував на нещодавню заяву торгового представника України Тараса Качки щодо можливого ембарго на цибулю, помідори, капусту та яблука з Польщі.

«Я попереджаю українську владу, тому що якщо вона таким чином буде ескалювати конфлікт, ми додамо більше продуктів до списку заборонених до імпорту в Польщу», – йдеться в повідомленні.

Він додав, що його країна «багато зробила для України» і тому очікує, що її інтереси «будуть зрозумілі».

«Ми свої інтереси будемо відстоювати з усією рішучістю. Це означає, що ми, звичайно, з повагою ставимося до всіх проблем на українській стороні, але для нас на першому місці стоять інтереси нашого фермера», – сказав Моравецький.

Нагадаємо, що після того, як Польща, Угорщина й Словаччина застосували односторонні обмеження на імпорт українського продовольства, Україна подала позов у Світову організацію торгівлі.

Обмеження щодо української агропродукції у сусідніх з Україною державах діяли Єврокомісія була змушена ввести через протести тамтешніх фермерів. Ці обмеження зняли з 15 вересня, але Польща, Угорщина та Словаччина ввели їх в односторонньому порядку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *