ОСТАННІ НОВИНИ

На Запоріжжі в РФ суттєво зросли втрати, ЗСУ контролюють частину Козацького острова, – ISW

Маркіян Рой

|

На заході Запорізької області значно зросли втрати російських військ і відчувається брак боєздатних підрозділів, які б командування могло перекинути на цю ділянку фронту. Українські війська просунулися вперед у Запорізькій області в районі Вербового та кілька невеликих українських ДРГ висадилися на лівому березі Дніпра в районі Антонівського мосту та на Козацький острів. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Українська правда.

Речник Таврійського угруповання військ України Олександр Штупун заявив, що 18 вересня на Таврійському напрямку російські війська втратили 313 осіб. Аналітики інституту вважають, що йдеться про вбитих та поранених.

Штупун заявив, що це значно більше, ніж за попередні два дні, коли щодня втрачали приблизно 200 чоловік.

За його інформацією, Повітряно-десантні війська РФ ведуть оборону на Таврійському напрямку і для «прикриття» прибули загони «Шторм-З» із призовниками. Ймовірно йдеться про прикриття під час можливого відходу.

Аналітики ISW раніше спостерігали, як підрозділи 7-ї гвардійської гірської дивізії та 76-ї гвардійської дивізії проводять контратаки проти українських сил в районі Роботиного і оцінювали, що ці операції сильно погіршили сили росіян.

Водночас загони «Шторм-З» часто є боєздатними і, можливо, допоможуть російській обороні у Запорізькій області.

Українські війська 19 вересня просунулися вперед у Запорізькій області в районі Вербового та кілька невеликих українських диверсійно-розвідувальних груп висадилися на лівому березі Дніпра в районі Антонівського мосту та на Козацький острів.

Російські війська вели наступальні операції на заході Запорізької області, але 19 вересня не просунулися вперед. Український Генштаб повідомив, що російські війська невдало атакували поблизу Роботиного.

Водночас, за інформацією ISW, російський військовий заявив, що кілька невеликих українських диверсійно-розвідувальних груп висадилися на лівому березі Дніпра: на північ від Підстепного (приблизно 12 км на схід від Антонівського мосту) та на Козацький острів (на північний захід від Нової Каховки). І що українські сили контролюють північну частину Козацького острова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *