ОСТАННІ НОВИНИ

Литва представила новий пакет допомоги Україні

Андрій Котенський

|

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас у вівторок узяв участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України й представив пакет підтримки Україні. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Міністерство оборони Литви.

У межах «Рамштайну» Анушаускас також представив останній пакет військової підтримки України, який містить «системи підриву, радари морського спостереження та боєприпаси для протитанкового гранатомета Carl Gustaf».

Крім того, в Литві з вересня ремонтуватимуть танки Leopard для України.

Литовський міністр також підписав декларацію про підтримку коаліції з підтримки України в галузі інформаційних технологій, або «ІТ-коаліцію», яка допомагатиме кібербезпеці українських Збройних сил.

Анушаускас окремо відзначив важливість коаліції з розмінування в Україні, яка зараз створюється, і закликав інші країни приєднатися до неї, “зробивши свій внесок у вигляді тренувань, обладнання або фінансових внесків”.

Загальна військова допомога Литви Україні з початку повномасштабного вторгнення вже перевищила 500 мільйонів доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *