ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники вимагали хабарі за перевезення товарів для ЗСУ

Ольга Денисяка

|

СБУ викрила посадовців митниці на Львівщині на вимаганні хабарів за ввезення допомоги для ЗСУ. Наразі затримали двох працівників митного посту «Смільниця». Про це повідомили в СБУ.

Мова йде про державних інспекторів, які вимагали кошти за не створення штучних перешкод при ввезенні товарів для ЗСУ через держкордон у воєнний час.

«В автівках, які блокували посадовці знаходились продукти харчування, а також запчасти для ремонту транспорту військових. Задокументовано щонайменше 7 фактів протиправної діяльності інспекторів», – йдеться в повідомленні.

Затримали фігурантів «на гарячому» згідно ст. 208 КПК України під час чергового отримання грошей – 200 доларів США та 3 000 грн. Під час слідчих дій правоохоронці виявили у зловмисників понад 100 тисяч гривень – походження коштів встановлюється.

Водночас у прокуратурі Львівщини повідомили, що сума неправомірної вигоди становила від 100 до 500 доларів США, залежно від характеру вантажу.

Двом зловмисникам вже оголосили підозру за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Їм обрали запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави та відсторонено від займаних посад.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *