ОСТАННІ НОВИНИ

На дофінансування бюджету-2024 потрібно буде 42 мільярди доларів, – Шмигаль

Наталя Дуляба

|

На те, щоб покрити дірку у державному бюджеті на 2024 рік, Україна потребує 42 млрд доларів фінансової підтримки від західних партнерів. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засідання уряду 19 вересня.

За словами прем’єра, у 2024 році сума фінансової підтримки, необхідної Україні, фактично буде такою ж, як і цьогоріч – близько 42 млрд доларів. Орієнтовно 5,4 млрд доларів має надійти від Міжнародного валютного фонду.

«Вже зараз розуміємо, звідки ці кошти можуть надійти. Це програма ЄС Ukraine Facility, це допомога Сполучених Штатів, це програма МВФ та допомога інших наших друзів і партнерів. Крім того, маємо довгострокові програми співпраці з Норвегією, Японією, працюємо з Канадою та іншими партнерами. Вже зараз маємо бачення, як можемо закрити фінансування на наступний рік», – запевнив Денис Шмигаль.

Глава уряду додав, що проєкт держбюджету на 2024 рік вже є у Верховній Раді, він має «чіткі і зрозумілі пріоритети».

«З кожної тисячі грн із загального фонду держбюджету 800 грн ітиме на оборону, підтримку ветеранів, соціальні виплати, медицину та освіту. Кожна гривня, яку платять громадяни та бізнес у вигляді податків, буде спрямована на безпеку й оборону нашої держави», – наголосив він.

Нагадаємо, проєкт держбюджету України на 2024 рік уряд затвердив 15 вересня. Тепер його обговорюють у парламентських комітетах, після чого винесуть на голосування нардепів.

Попередньо у держбюджеті-2024 заклали збільшення удвічі мінімальної зарплати, усемеро більші видатки на оборонно-промисловий комплекс України – майже до 56 млрд грн. Окремо 48 млрд грн передбачили на закупівлю дронів для ЗСУ. Детальніше про всі бюджетні стрічки, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *