ОСТАННІ НОВИНИ

«Велосипедом на роботу»: львів’ян закликають пересісти на двоколісний транспорт

Ольга Денисяка

|

19 вересня, в межах Європейського тижня мобільності, у Львові пройде вже традиційний осінній день «Велосипедом на роботу». Відтак мешканців закликають долучитися до заходу та пересісти на альтернативний вид транспорту. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Збір учасників – о 8:30 год біля пам’ятника королю Данилу Галицькому. Тут всіх чекає велосніданок від організаторів. Опісля кожен вирушить на двоколісному до свого місця роботи.

Як зазначають організатори, мета акції незмінна – популяризувати велосипед як вид транспорту та заохотити мешканців їздити двоколісним на роботу, навчання чи в інших справах.

«В Україні, на відміну від Європи, велосипед ще не використовують як альтернативний транспорт для поїздок, зокрема, на роботу. У нас здебільшого велосипедом користуються на дозвіллі. Тому цією вже традиційною акцією ми пропагуємо комфортне, альтернативне, корисне для здоров’я та не шкідливе для довкілля переміщення  містом», – зазначили організатори.

Також усіх роверистів завтра впродовж дня чекає приємний бонус: 20%-відсоткова знижка на їжу та напої у кав’ярні Black Honey, що на вул. Галицькій, 20. 

«Знижку можна буде отримати, озвучивши на касі промокод “велосипедом на роботу” та показавши у віконце свій ровер», – додали в управлінні вуличної інфраструктури ЛМР.

Зауважимо, що у Львові активно працюють над розвитком міської велоінфраструктури. Так, першу велодоріжку у місті збудували у 2011 році. Станом на зараз протяжність велосипедної мережі Львова складає понад 130 км. А до 2023 року у Львівській громаді хочуть облаштувати ще не менше 150 км доріжок та смуг для велосипедистів. Це дозволить з’єднати між собою всі ділянки велосипедної мережі в межах міста. А також з’єднати з велосипедною інфраструктурою Львова щонайменше 7 населених пунктів Львівської МТГ.

Нагадаємо, Європейський тиждень мобільності у Львові наприкінці минулого тижня та триватиме ще 5 днів, до 22 вересня. У програмі – низка цікавих подій, що популяризують використання громадського транспорту та альтернативних методів пересування містом. Серед решти ще актуальних подій – лекція «Лайфхаки велосипедистів», пішохідна екскурсія від трамвайного депо до сучасного транспортного хабу та екскурсія на тролейбусі з системою автономного живлення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *