ОСТАННІ НОВИНИ

Тіло ексголови Херсонської ОВА знайшли біля гаражів

Андрій Котенський

|

Тіло колишнього очільника Херсонської обласної військової адміністрації Геннадія Лагути знайшли у Києві біля гаражів, поліція підозрює самогубство. Цьому передувало повідомлення його дружини про його зникнення. Про це у коментарі hromadske повідомила начальниця відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

За її словами, 13 вересня до Солом’янського відділку поліції звернулася жінка з повідомленням про зникнення свого чоловіка – мешканця Херсонщини, колишнього посадовця. 16 вересня його тіло знайшли у Солом’янському районі біля гаражів.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею 115 (умисне вбивство) з додатковою кваліфікацією «самогубство». Зараз триває досудове розслідування. Слідчі опитують свідків, триває збір доказів.

Раніше херсонське видання «Мост» писало, що Лагута помер в одній із київських лікарень у ніч проти 17 вересня. В ОВА зазначили, що він пішов із життя «передчасно», не уточнивши причину смерті.

Раніше повідомлялось, що колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута передчасно пішов з життя.

За даними Української правди, Геннадію Лагуті було 49 років. На початок повномасштабного російського вторгнення він був очільником Херсонщини.

9 липня 2022 року президент Володимир Зеленський звільнив очільника Херсонської області Геннадія Лагуту, а також призначив тимчасового виконувача обов’язків.

В лютому 2023 року Служба безпеки вручила підозру Лагуті за двома статтями: шахрайство і підроблення документів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *