ОСТАННІ НОВИНИ

Волина відвідав Академію сухопутних військ

|

Майор Сергій Волинський (Волина), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, учасник оборони Маріуполя відвідав рідну альма-матер – Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомив керівник НАСВ Павло Ткачук.

«Мав виняткову приємність зустрітись з випускниками Національної академії сухопутних військ Сергієм Волинським та Романом Мокряковим. Сергія Волинського – Героя України, легендарного Волину, одного зі славних захисників Маріуполя – знає не лише Україна, але й, без перебільшення, весь світ. 2013 року Сергій отримав фах офіцера-піхотинця саме у стінах нашого навчального закладу», – повідомив Павло Ткачук.

За словами Сергія Волинського, знання здобуті в Академії допомогли йому врятувати багато життів.

«Альма-матер – рідний дім військового братерства! Саме тут місце сили українського офіцерства! Тут гартують честь, доблесть та сталь українського війська. Тут звичайні хлопці перетворюються в справжніх офіцерів, а однокурсники – в братів! Сьогодні я знову вдома. Зустрічає справжній Батько Павло Ткачук! Дякую моїм Вчителям за науку. Знання, які я отримав від вас, врятували безліч життів», – повідомив він.

До слова, до 2014 року офіцер проходив службу в підрозділі морської піхоти в Криму, а після окупації півострова російськими загарбниками він разом із побратимами, які не зрадили Військовій присязі на вірність українському народові, вийшов на материкову Україну й продовжив ратну службу.

Згодом Сергій Волинський брав участь в Антитерористичній операції, Операції Об’єднаних сил, а після повномасштабного вторгнення рашистів до України став одним із командирів сил оборони Маріуполя. За мужність і героїзм, виявлені під час захисту саме цього міста, майорові Сергію Волинському було присвоєно найвище звання – Герой України.

Довелося мужньому офіцеру пройти й надзвичайно непрості випробування у ворожому російському полоні. Втім, на початку липня цього року Сергій повернувся на Батьківщину. І нині він є живим символом українського спротиву російській агресії та уособленням незламності духу воїна – захисника України.

Глибоко переконаний, що на прикладі саме таких мужніх воїнів мають навчатися майбутні офіцери Вітчизняного війська!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *