ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала від США 3D-принтери для друку деталей до військової техніки

Маркіян Рой

|

Україна отримала від США 3D-принтери промислового рівня, здатні друкувати запчастини до військової техніки. Про це розповів помічник міністра оборони США із питань закупівель та утримання Вільям ЛаПлант, повідомляє Європейська правда з посиланням на Голос Америки.

За його словами, навчання з користування цими принтерами українці завершили минулого тижня.

«Йдеться про принтер розміром з вантажівку, навчання на якому закінчили українці, і на ньому вони можуть друкувати усі свої частини», – зазначив посадовець.

Він сказав, що поява цих принтерів «зовсім змінює справу», адже вони пришвидшують процес і відкривають нові можливості.

«Ви можете робити чудові речі за допомогою 3D-друку, не тільки через швидкість. Ви можете фактично виготовляти деталі, які ви не могли виготовити у звичайних умовах», – підкреслив ЛаПланте.

Він повідомив, що після початку російського вторгнення українці почали самостійно друкувати 3D запчастини. ЛаПланте натякнув, що вони не мали на це відповідних дозволів, але країни союзники допомогли Україні в цій ситуації.

«Знаєте, як кажуть, коли твоя країна зазнає екзистенційної атаки, закони про інтелектуальну власність лише трохи мають значення. То ж ми навели з цим лад, разом з іншими країнами. Тепер вони мають всі пакети технічних даних», – наголосив ЛаПланте.

Нагадаємо, що Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України вартістю 600 мільйонів доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *