ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери відремонтували санвузол у військовому медичному центрі Львова

Маркіян Рой

|

У Львові у військовому медичному центрі за допомогою волонтерів відремонтували санвузол та зробили його інклюзивним. Про це повідомив військовий ЗСУ Мирослав Откович.

Військовослужбовець у січні 2023 після травми на Донеччині і подальшої операції на коліні прийшов до центру, для того щоб пройти ВЛК.

«Тут я побачив цей ганебний стан туалетів, довжелезні черги в коридорах і ліфт, який ніколи не працює, тому хлопці без кінцівок стрибали між поверхами в пошуках потрібного лікаря», – повідомив Мирослав Откович.

Такий вигляд туалет мав раніше

Через допис в ФБ і подальшу перевірку Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області країною пройшла ланцюгова реакція. Мирославу писали з Києва, Житомира, Івано – Франківська та інших міст, і казали, що ситуація всюди так жахлива.

«На мій заклик відгукнулись волонтери, з якими ми разом змусили адміністрацію робити зміни і почали діяти самі. Все зроблене не коштом держави. Це результат зусиль групи львівських айтішників на чолі зі Степаном Вовком. Адміністративні стіни допомагала ламати Таня Пилипець. Плитку без зайвих розмов і найкращого зразка надав Петро Гурський», – зазначив Мирослав Откович.

Такий вигляд туалет має зараз

За словами Мирослава, приклад цього туалету показує, якою насправді є і якою може бути медична система ЗСУ. Такі санітарні вузли повинні стати нормою, як і електронні черги і весь документообіг.

Нагдаємо, що Офіс омбудсмена перевірив одну з клінік Міноборони через скарги військових та підтвердив неналежні умови, багатоденні черги та численні порушення в обслуговуванні українських захисників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *