ОСТАННІ НОВИНИ

УКУ запрошує абітурієнтів на стипендійний конкурс з фізичної терапії та ерготерапії

Андрій Котенський

|

Цьогорічні абітурієнти Українського католицького університету отримали унікальний шанс вступити на магістратуру з фізичної терапії та ерготерапії за програмою стипендійної підтримки. На Факультеті наук про здоров’я УКУ відкрили можливість додаткового вступу вже з 18 вересня 2023 року.

На Факультеті наук про здоров’я УКУ у Львові, з 2018 року діє магістерська програма з фізичної терапії та ерготерапії. Цього року кафедра «Фізичної терапії та ерготерапії» отримала ліцензію, згідно з якою відкрила дві окремі магістерські освітні програми: фізична терапія та ерготерапія.

З 2014 року, а особливо зараз в Україні зростає потреба у фізичних терапевтах та ерготерапевтах, які володіють фаховими науково-обґрунтованими знаннями й готові працювати у закладах охорони здоров’я та реабілітаційних центрах.

«Ми усвідомлюємо відповідальність за життя і здоров’я українців у воєнному часі та бачимо запити від громад України на фахівців у сфері реабілітації. Тому з 18 вересня 2023 року відкриваємо додатковий набір на дві спеціальності для майбутніх фізичних терапевтів та ерготерапевтів. Додатковий набір – це гарна нагода для вступників на магістратуру скористатись шансом навчатися на наших програмах, де вони отримають освіту за кращими українськими та міжнародними практиками. Важливо, що усі вступники мають нагоду здобути стипендійну підтримку, яка покриває вартість навчання від 50 до 100%», – зазначила Світлана Когут, деканка факультету наук про здоров’я.

Фізичні терапевти та ерготерапевти –  унікальні спеціалісти, адже вони починають працювати з людиною одразу після надання медичної допомоги, спільно з лікарями.

Фізичні терапевти та ерготерапевти знають, як повернути якісне життя пораненим після важких політравм та уражень, допомогти адаптуватись до нових умов людям з ампутаціями.

Фахівці відіграють ключову роль у реабілітації воїнів та цивільних, які отримали поранення внаслідок війни. Їхнє служіння завжди йде у співпраці з лікарями, фахівцями з соціальної роботи, психологами та іншими учасниками мультидисциплінарної команди. Такі фахівці орієнтуються на потребу людини, будують свою роботу довкола пацієнта та його/її запиту на те, яким пацієнт хоче бачити своє подальше життя, враховуючи попередній досвід, вміння і мрії.

«Усі наші студенти здобувають колосальний практичний досвід на базі клінічних практик на Львівщині. Ми співпрацюємо з 12 закладами охорони здоров’я та реабілітаційними центрами. Клінічна практика є невіддільною частиною навчання на магістратурі і триває 1050 годин. Наша кафедра отримала зразкову акредитацію від Національної агенції із забезпечення якості вищої освіти. І в цьому є велика заслуга наших випускників, 97 % яких працює за фахом. Випускники УКУ працюють як в Україні, так і за кордоном, в державних та приватних установах, є засновниками ресурсів та громадських організацій», – додала завідувачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Віра Рокошевська.

За два роки на магістратурі, окрім фахової освіти, студенти долучаються до роботи реабілітаційної спільноти та формують мережу професійних стосунків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *