ОСТАННІ НОВИНИ

Помер львівський поет Григорій Чопик

Маркіян Рой

|

У Львові на 66 році життя помер поет та філолог-полоніст Григорій Чопик. Про це 14 вересня повідомили на сторінці наукової бібліотеки Львівського університету імені Івана Франка.

Григорій Чопик упродовж 2003-2017 років обіймав посаду Вченого секретаря бібліотеки. Він був поетом, літературознавцем та громадським діячем.

Парастас відбудеться 15 вересня о 19.00 (с. Ямпіль Львівської обл., вул. Т.Шевченка, 34), чин похорону – 16 вересня о 12.00.

Довідка

Григорій Чопик автор низки публікацій про творчість Василя Пачовського, Богдана Лепкого, Юліуша Словацького, Станіслава Пшибишевського, Бруно Шульца, Олеся Гордона у вітчизняних і закордонних наукових виданнях, а також перекладів із польської та російської мов. Опублікував книжки «Василь Стефаник» (2001), «Українська розвідниця Ольга Басараб» (2004), поетичну збірку «Чорна чайка» (2005).
Співорганізатор IX–ХV Форумів видавців у Львові.

Також у Львівському університеті викладав та вів наукову роботу.

Обирався депутатом Львівської міськради І та ІІ скликань. Нагороджений відзнакою Президента України «Десять років Незалежності України» (2001), відзнакою Львівської облради «Галицький хрест», ювілейними медалями Львівської міськради.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *