ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії відбудеться ювілейний концерт Віктора Камінського

Омелян Шевчук

|

У Львівській філармонії 14 вересня о 19:00 пройде святковий концерт відомого українського композитора, львів’янина Віктора Камінського, який цього року святкує свій 70-й ювілей.

Надзвичайно різний у своїй творчості, від пісень, які ставали улюбленими хітами до масштабних симфонічних полотен. Його музика – це органічний сплав національно орієнтований на фольклорній інтонації з модерними гармоніями та тембральними ефектами.

Символічним початком програми стане Концерт «Пам’яті Василя Барвінського» для фортепіано з оркестром. Трагічна доля та великий талант Барвінського продовжують плекати мужність, відданість своїй країні та незламність. Для Віктора Камінського, також уродженця Тернопільщини, Барвінський став одним з орієнтирів на творчому шляху.

«Leopolis concerto grosso»Віктора Камінського називають зізнанням в любові до міста, ця музика якнайкраще увібрала в себе звукові ландшафти Львова: звучання органу величних храмів, раптові зміни динаміки та настроїв єднаються в музиці, як і контрастні барви історії самого Леополіса.

В «Leopolis concerto grosso» Віктор Камінський використав дві теми невідомого автора з табулатури XVI століття, яку свого часу розшифрував саме Мирослав Скорик, чим вшанував пам’ять багаторічного колеги.

Квитки доступні за посиланням: soldout.ua.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *