ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни пішли на штурм Мар’їнки та Авдіївки, – Маляр

Андрій Котенський

|

У Мар’їнці та Авдіївці Донецької області зафіксовано загострення ситуації. Росіяни збільшили кількість обстрілів і штурмів. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, пише Українська правда.

«Якщо говорити про схід, у нас загострилася ситуація в Мар’їнці та Авдіївці. Росіяни збільшили там кількість обстрілів. Більше того, вони почали там штурми», – повідомила Ганна Маляр.

Вона також зауважила, що росіяни вже понад рік безуспішно намагаються взяти під контроль Авдіївку та Мар’їнку. Окупанти «фактично стерли з лиця землі ці два населені пункти». Нині ж, за її словами, противник почав ще й штурмувати позиції ЗСУ, тобто не полишає планів захопити міста.

У той же час на Куп’янському та Лиманському напрямках фіксується деяке зниження активності противника. Зокрема, кількість боїв там значно зменшилася.

Водночас вона підкреслила, що росіяни збираються з новими силами, і від планів вийти на Куп’янськ та Донецьку, Луганську області не відмовилися.

Тим часом на Бахмутському напрямку, за словами заступниці міністра, Сили оборони «стабільно мають успіхи».

Говорячи про ситуацію на півдні, Маляр повідомила, що там є просування українських Збройних сил.

«За напрямками, де є успіхи, ми укріплюємося на рубежах. Але якщо говорити про звільнені населені пункти, то росіяни так просто не хочуть здаватися. У районі Роботиного, наприклад, ідуть дуже серйозні бої», – додала Ганна Маляр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *